Bel ons: 036 - 536 9600

of

klik hier om een afspraak te maken

abdominale hernia

Gepost door: In: Weblog Dierenziekenhuis Almere 23 mrt 2018 Reacties: 0 Tags: , , , ,

Graag willen we jullie even laten kennis maken met Tijger een mooie rode kater van 8 maanden oud. Tijger kwam van het weekend bij ons voor zijn castratie, een kleine ingreep voor een katertje. Waarvan hij ook spoedig herstelde.

Echter twee dagen later belde zijn eigenaar op dat Tijger plotseling een rare bult had bij zijn buik. Daarom is hij dezelfde dag nog even op controle geweest. Helaas voor hem was het niet zomaar een onschuldig bultje, maar bleek hij een abdominale hernia te hebben. Dit is een scheurtje in de spierwand van de buik waardoor er vet en darmen onderhuids gaan zitten (dit was de bult die de eigenaar zag). Na het scheren bleek dat er rond de bult een groot hematoom zat (dit is een grote blauwe plek). Door de combinatie van de bult en de blauwe plek weten we zeker dat er iets traumatisch gebeurd moet zijn. Jammer genoeg gaan we er waarschijnlijk nooit achter komen wat er precies gebeurd is. Op onderstaande foto kun je zien hoe Tijger eruit zag na het scheren van zijn haar rond de bult.

 

 

 

 

 

 

 

Aangezien het wel zeker is dat het letsel van Tijger veroorzaakt was door een trauma zijn er röntgenfoto’s gemaakt om te kijken of er niet meer aan de hand was. Gelukkig was er verder geen schade.

Op het moment van de foto zitten er geen organen in de hernia wel is op de zijdelingse foto mooi te zien dat er een uitpuiling zit.

 

 

 

 

 

 

 

Tijger is meteen de volgende dag geopereerd, het bleek te gaan om een gat van ongeveer 1 cm doorsnede (groot genoeg om er een vinger in te steken). Nog dezelfde dag is hij lekker naar huis gegaan om verder te herstellen.

Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts