Bel ons: 036 - 536 9600

of

klik hier om een afspraak te maken

Chirurgie

 

Onze chirurgie mogelijkheden zijn enorm binnen het Dierenziekenhuis Almere. Alle basis operaties zijn uiteraard bij ons mogelijk zoals sterilisaties en castraties van hond, kat, konijn en cavia (en een enkele keer zelfs een bijzondere diersoort), maar ook het verwijderen van bultjes en gebitssaneringen. Dit alles gebeurd bij ons met gebruik van gasnarcose en onder strikte bewaking van hartslag, zuurstof in het bloed, effectiviteit van de ademhaling en temperatuur van het dier. Hierdoor worden risico’s tot een absoluut minimum beperkt.

Buiten de eerstelijnsoperaties is ons team ook verder geschoold en ervaren in de chirurgie. Wij bieden bijvoorbeeld al vanaf het begin laparoscopische sterilisaties voor de teefjes vanaf 12 kg aan, dit is een vrijwel pijnloze manier van verwijderen en bovendien met een extreem snel herstel.

Voor de orthopedische chirurgie of de specialistische operaties komt Drs. Franc Viehoff bij ons op verzoek opereren (Specialist chirurgie gezelschapsdieren). Wij zijn van mening dat voor een aantal operaties specialistische kennis aanwezig moet zijn om complicaties te voorkomen. Voorbeelden van deze operaties zijn diverse botbreuken, kruisbandoperaties (zoals de TTA methode), drievoudige bekkenkanteling bij de jonge hond met heupdysplasie en patellaluxatie. Maar ook een hernia perinealis of een larynxparalyse kan bijvoorbeeld door ons geopereerd worden.

bekkenkanteling

Heeft u vragen over onze mogelijkheden dan kunt u altijd contact met ons opnemen op: 036-5369600