Bel ons: 036 - 536 9600

of

klik hier om een afspraak te maken

Chippen

Chippen van uw huisdier bij Dierenziekenhuis Almere

Het is verstandig om een dier te laten chippen. Hiermee is uw dier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een eigen code. De chip bestaat uit een gesloten buisje met daarin een geheugenchip en een spoeltje dat werkt als een antenne. De chip is zeer klein, slechts 12,4 mm lang en 2 mm breed, en wordt via een injectie ingebracht. Met een speciale chipreader kan het 15-cijferige nummer van de chip door de huid heen worden afgelezen.

chippen huisdier

Speciaal materiaal zorgt ervoor dat de chip niet door het lichaam wordt afgestoten en dat het met het weefsel vergroeit. Bij het chippen van een dier worden de unieke code en de gegevens van het dier en van de eigenaar ingevuld op het daarvoor bestemde formulier. Het Dierenziekenhuis Almere zorgt ervoor dat uw huisdier ingeschreven staat in de databank voor gezelschapsdieren. Als uw dier op straat wordt gevonden door de dierenambulance kunnen zij door het aflezen van de chip uw gegevens achterhalen. Maar ook als uw dier bij een dierenarts of asiel wordt aangeboden wordt de chip afgelezen. Op deze manier kunt u snel herenigd worden met uw huisdier.

Het Dierenziekenhuis Almere werkt met de registratie via Petbase. Dit is een landelijk erkende database, waar u zonder kosten uw gegevens zelf kunt veranderen. Bijvoorbeeld als u gaat verhuizen, maar ook als u een vakantieadres op wilt geven of een foto wilt toevoegen. U heeft hier zelf de controle over.

chip je dier

Voor een bezoek aan het buitenland dient iedere hond of kat een chip te hebben, inclusief de registratie. Vanaf 2013 is het ook in Nederland verplicht voor honden om enige vorm van identificatie en registratie te hebben. Als een dier nog een tatoeage heeft, is dit voldoende en mag er zelfs geen chip ingebracht worden. Anders is een chip verplicht. Ook sommige dierzorg verzekeraars stellen het als eis dat het dier in kwestie gechipt is. In de meeste gevallen vergoedt de verzekeraar de chip zelfs. Informeer naar de voorwaarden bij uw dierzorg verzekeraar.

Een chip inbrengen is niet pijnloos, het staat ongeveer gelijk aan een injectie met een dikke naald. Desondanks kunt u uw dier dit eventueel besparen door de chip te combineren met bijvoorbeeld een sterilisatie of castratie of een narcose om een andere reden.