Bel ons: 036 - 536 9600

of

klik hier om een afspraak te maken

Laboratorium

Het Dierenziekenhuis Almere beschikt over haar eigen uitgebreide laboratorium. In tegenstelling tot de meeste praktijken hebben wij hierdoor zelfs met bijzondere testen binnen 15 minuten een uitslag i.p.v. na een paar dagen. In sommige gevallen maakt dit het verschil tussen een aandoening die nog behandelbaar is en dit niet meer is.

Wij bieden tevens titerbepalingen voor de hond en kat aan om te bepalen welk vaccin het beste toegediend kan worden op welk moment.

laboratorium dierenziekenhuis almere

Laboratorium Dierenziekenhuis Almere

U krijgt van ons een uitgebreide uitdraai met de bijbehorende uitleg met de uitslag van het bloedonderzoek nadat dit bij uw dier is uitgevoerd. Hierdoor bent u zelf ook volledig op de hoogte van de bevindingen en wat de vervolgstappen voor uw dier zullen inhouden.

uitslag bloedonderzoek

Voorbeeld uitslag bloedonderzoek

 

Bijzondere bloedtesten die wij gewoon in de praktijk kunnen uitvoeren zijn o.a.: rode en witte bloedcellen ter beoordeling van ontstekingen of bloedarmoede, galzuren, schildklierwaarde, cortisol, felv/fiv (kattenaids/kattenleukemie) e.d. U heeft hiervan binnen 15 minuten de uitslag.

Buiten het bloedonderzoek kunnen wij tevens uitgebreide ontlastingstesten, urineonderzoeken en microscopisch onderzoek van cellen (bijvoorbeeld van bultjes) uitvoeren en u hiervan binnen 10 minuten rapporteren.

Dit alles met als doel, dat als uw dier ziek is, wij deze zo snel mogelijk weer op de been willen helpen. Zo nodig met de hulp van de meest moderne mogelijkheden.