Bel ons: 036 - 536 9600

of

klik hier om een afspraak te maken

longwormen bij de hond

Gepost door: In: Weblog Dierenziekenhuis Almere 22 jan 2018 Reacties: 0 Tags: , , ,

Hierbij willen we jullie graag even laten kennis maken met Buddy. Een super leuke golden doodle vent van ondertussen 6 maanden. Ruim 4 maanden geleden kwam Buddy voor het eerst bij ons voor zijn vaccinaties, toen helemaal in orde. Helaas bleef dit niet het geval. 2.5 maand geleden kregen we hem weer te zien, Buddy had wat maag-darm klachten en ook was zijn ademhaling niet helemaal goed. Hij had een opvallend snelle ademhaling. Hoestte regelmatig en was ook benauwd.

Op klinisch onderzoek van Buddy viel dus vooral de snelle ademhaling op, dit kan op zich bij ons normaal zijn door bijvoorbeeld wat opwinding. Echter Buddy deed dit thuis ook. Onderzoek van Buddy zijn ontlasting toonde geen afwijkingen. Vanwege de ademhaling en benauwdheid is er op dat moment besloten om foto’s van Buddy zijn longen te maken.

Hierop was een duidelijk afwijkend beeld te zien. Normaal horen de longen grotendeels mooi zwart te zijn. Bij Buddy echter waren er overal in de longen witte vlekjes te zien. Dit is het beeld wat we meestal zien bij een ontsteking van de longen. Jammer genoeg knapte hij niet erg op met medicatie (antibiotica en ontstekingsremmers). Een van de oorzaken die die beeld van de longen kan veroorzaken is longworm en met een bloedtest werd aangetoond dat Buddy hiermee besmet was. Buddy heeft toen een aantal dagen bij ons in de opname gezetten en al met al heeft het nog zeker 1 a 2 weken geduurd voordat Buddy weer zijn oude vrolijke zelf was.

Inmiddels is Buddy weer een vrolijke leuke hond, hoewel zijn rontgenfoto’s nog altijd kleine afwijkingen laten zien aan de longen merkt de eigenaar hier in het dagelijks leven niks meer van. Hij wordt nu de rest van zijn leven maandelijks ontwormd om te voorkomen dat deze problemen zich nog een keer voordoen.

 

 

 

 

Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts