Bel ons: 036 - 536 9600

of

klik hier om een afspraak te maken

Spoed

Spoed!

Bij spoedeisende gevallen binnen openingstijden kunt u het beste contact met het Dierenziekenhuis Almere opnemen. Wij kunnen ons dan alvast op uw komst voorbereiden.

Buiten openingstijden (tussen 19.00 uur ‘s avonds en 8.30 uur ‘s ochtends en in het weekend (met uitzondering van de weekendspreekuren) kunt u doordeweeks tot 21.30u contact opnemen met onze eigen spoedtelefoon op 0900-SPOEDDIERENARTS (0900-7763334) Na 21.30u en buiten onze openingstijden in het weekend verwijzen wij u door naar onze collega's bij de spoedkliniek in Amsterdam (MCD). Zij zijn te bereiken op 020 - 740 0600.

Vanaf heden kunt u ook bij ons terecht in de spoeddienstregeling als u nog niet bij ons staat ingeschreven met spoedgevallen van uw huisdier. Komt u er dus tijdens een spoed situatie achter dat u wordt doorverwezen naar een andere dierenarts, kunt u alsnog met ons contact opnemen om in onze spoeddienst terecht te komen.

Twijfelt u over de spoedeisendheid van het probleem: kijkt u dan eens in de opsomming van spoedgevallen hieronder. Hier staan de meest voorkomende spoed situaties gesorteerd op zeer spoedeisend en op gevallen die nog wel even zouden kunnen wachten en dus wat minder spoed hebben.

In die gevallen die wat minder spoed hebben, bent u dan ook van harte welkom op zaterdag en zondag op afspraak tussen 10-14 uur.

Contact

Europalaan 836
036- 5369600
http://www.facebook.com/dierenziekenhuisalmere

DIRECT bellen bij:

Aanrijding of van grote hoogte gevallen

Na een botsing met grote snelheid is er een grote kans op inwendig letsel. De verwondingen aan de buitenkant kunnen echter meevallen. Laat uw dier daarom altijd controleren door een dierenarts.
Ademhalingsproblemen (ernstige)

Met veel geluid gepaard gaande ademhaling, blauwe slijmvliezen, snakken naar adem, hijgen of met veel buikbewegingen gepaard gaande ademhaling in rust. Soms durft een dier niet te gaan liggen of gaat in een afwijkende houding liggen.
Acute verlammingen

Uw dier kan plots 1 of meer lichaamsdelen niet meer bewegen. Let op eventuele pijnuitingen.
Allergische reacties

Allergische reacties zijn er in vele vormen. Lichte vormen trekken meestal zelf weer weg, echter zwellingen in kop of hals gebied kunnen ademhalingsproblemen geven. Ook als zwellingen zich gaan verspreiden over het lichaam moet ingegrepen worden. Soms kan diarree optreden door de algehele reactie van het lichaam.
Bloedverlies

Bloedingen die niet stoppen binnen enkele minuten en gepaard gaan met veel bloedverlies. Probeer de bloeding te stoppen/verminderen door druk op de wond te geven: bijvoorbeeld door een handdoek/verband stevig om te wikkelen of met de vingers de bloeding dicht te drukken.
Braken en diarree (continu)

Braken en of diarree met een snelle achteruitgang van de conditie. Met name jonge dieren en kleine dieren zijn heel gevoelig voor uitdroging. Ook braken zonder resultaat is een spoedgeval met name bij de grotere hondenrassen.
Brandwonden

Bij (uitgebreide) brandwonden. Probeer voordat u naar de dierenarts komt de wonden goed te koelen met lauw/koud water en tijdens het vervoer de wonden met natte doeken te bedekken.
Geboorteproblemen

Bij de volgende gebeurtenissen direct contact opnemen: 30 minuten hard persen zonder resultaat, 1-2 uur zwak persen zonder resultaat, 2-3 uur niet meer persen na de laatste pup/kitten, moederdier wat ziek wordt tijdens de bevalling.
Ingeslikt voorwerp

Heeft u gezien dat uw dier een voorwerp heeft ingeslikt; neem dan direct! contact op. LAAT NOOIT UW HUISDIER BRAKEN DOOR ZOUT IN DE BEK TE GEVEN: DIT IS UITERST GIFTIG. Bij het vermoeden van het inslikken van een giftige stof kunt u zo mogelijk het beste de verpakking meenemen.
Niet kunnen plassen(m.n. bij katers en reuen)

Veel pogingen tot plassen doen zonder of met gering resultaat (dit kan lijken op poepen zonder resultaat), likken aan de penis, steeds zieker wordend dier. Neem bij een vermoeden zo snel mogelijk contact op.
Oververhitting

Oververhitting kan onder andere ontstaan door een verblijf in de de warme auto of bij inspanning bij hoge temperaturen. Leg uw dier op een koele plek en koel hem zo goed mogelijk af met koel water (bijvoorbeeld de tuinslang).
Snel dikker wordende buik

Een buik die sneller dikker wordt. Dit kan door vocht of gas worden veroorzaakt. Hier moet snel naar worden gekeken. Pogingen tot braken zonder resultaat kan hier soms bij horen.
Toevallen (continu)

Aanvallen gepaard gaande met stijve/trillende spieren, urineverlies en bewustzijnsverlies, zonder dat deze gepaard gaan met een duidelijke herstelperiode tussen de aanvallen door.
Uitvloeiing uit de vagina

Pussige/stinkende uitvloeiing uit de vagina van een ongesteriliseerd dier kan duiden op een baarmoederontsteking. Bijkomende symptomen zijn meestal veel drinken en plassen en algemeen ziek zijn van het dier.
Vergiftiging

Afhankelijk van het gif zijn er vele verschijnselen mogelijk. Neem zo mogelijk de verpakking van de giftige stof mee als u naar de praktijk komt.
Open wonden

Open wonden die gehecht moeten worden dienen het best zo vers mogelijk te worden gehecht. Als er meer dan 6 uur verstreken is na het ontstaan, moeten de wondranden operatief opgefrist worden.
Uitpuilend/Beschadigd oog

Bij uitpuilen van een oog: probeer zo snel mogelijk de ooglidranden over het oog te trekken. Als dit niet lukt direct naar dierenarts. Houdt ondertussen het oog beschermd tegen uitdroging door slaolie op het oog te druppelen en bescherm het oog tegen stoten e.d.
Botbreuken

Als duidelijk is dat een bot gebroken is, bijvoorbeeld door een extreem afwijkende stand of uitstekend bot of extreme pijnlijkheid.
LET OP! LET OP! LET OP! LET OP!

Het is onmogelijk een complete opsomming van alle spoedgevallen te geven: bij twijfel kunt u altijd het beste contact opnemen.

Binnen 12 uur bellen bij:

Ademhalingsproblemen (minder ernstig)

Uw dier heeft meer moeite met ademhalen, maar hoest niet en wil nog eten en drinken.
Braken en/of diarree

Onophoudelijk braken en/of diarree zonder snel conditieverlies.
Heftige jeuk

Heftig krabben, likken en/of bijten van het eigen lichaam. Mogelijk verwond het dier zichzelf hierbij zelfs.
Ernstig mank lopen

Uw dier wil één of meerdere poten nauwelijks belasten.
Niet kunnen poepen

Uw dier perst op de ontlasting, maar er komt niets of nauwelijks iets uit. Weet zeker dat het dier wel kan plassen: bij twijfel direct contact opnemen.
Toevallen

Uw dier is momenten verminderd aanspreekbaar. Kan stijve of trillende spieren hebben. Kan urine laten lopen. Kan wegdraaiende of trillende ogen hebben. Voorkom dat het dier zich kan verwonden, maar pas op dat u niet zelf per ongeluk wordt verwond. Deze aanval komt een enkele keer voor en duurt maximaal 1,5 minuut en het dier komt volledig bij en hervat zich. In alle andere gevallen direct contact opnemen.
Niet eten (m.n. bij de kat/konijn en knaagdier)

Een kat /konijn/knaagdier die een dag niet eet komt al in een vicieuze cirkel met vervetting van de lever. Met name zwaarlijvige dieren hebben hier sneller last van.
Uw huisdier heeft plots last van de oren

Ernstige jeuk aan de oren of een scheve kopstand of vieze (mogelijk zelfs bloederige) uitvloeiing uit de oren kunnen duiden op een ooronsteking. Mogelijk zelfs met een kapot trommelvlies.
LET OP! LET OP! LET OP! LET OP!

Het is onmogelijk een complete opsomming van alle spoedgevallen te geven: bij twijfel kunt u altijd het beste contact opnemen.