Bel ons: 036 - 536 9600

of

klik hier om een afspraak te maken

vreemd voorwerp dunne darm bij een kat

Gepost door: In: Weblog Dierenarts Nina 20 feb 2017 Reacties: 0 Tags: , , ,

Vorige week kregen wij tijdens het weekend de kat Stoer op bezoek. Stoer was al een paar dagen aan het braken en hield niks binnen. Normaal is hij een vrolijke kater van vier jaar maar nu was het  maar een zielig hoopje ellende. In het verleden had Stoer problemen gehad met blaasgruis, zelf zo erg dat hij hierdoor niet meer kon plassen.

Het eerste wat wij opmerkten bij Stoer was dat hij inderdaad een grote blaas had, maar na wat druk deed hij gelijk een hele grote plas in de spreekkamer, dit was dus niet zijn probleem. Na de grote plas bleef Stoer toch wel heel pijnlijk bij het navoelen van zijn buik, dit in combinatie met de braakklachten en niet meer ontlasten deed ons vermoedelijk dat er mogelijk iets in zijn darm zat wat de darmen blokkeerde. Om deze rede is er besloten om rontgenfoto’s te maken van zijn buik.  Hieronder kunt u de foto’s zien die we gemaakt hebben.

Na het bekijken van de foto’s werd helaas ons vermoeden bevestigd, er zat iets in Stoer zijn darmen dat daar niet hoorde te zitten. De eigenaar werd erbij geroepen en na even nadenken herkende zij de structuur als een nerf pijltje uit een schietpistool van de kinderen. Stoer bleek hier vaker mee te spelen en had hier nog niet eerder problemen van ondervonden. Helaas was er nu zo’n pijltje vast komen te zitten in de darmen.

Stoer is diezelfde dag nog geopereerd en we hebben het pijltje zonder problemen kunnen verwijderen. Nog diezelfde avond heeft hij alweer wat gegeten. Het heeft nog twee dagen geduurd voordat hij weer wat ontlasting had, maar ook dit zag er goed uit. Inmiddels is Stoer weer thuis en geniet hij van alle aandacht. De nerf pijlen zitten voortaan achter slot en grendel.

Helaas, u kunt nu geen reactie achterlaten.

Related Posts